Kompakt chokladkaka
Har länge letat efter ett recept på en god och kompakt chokladkaka, och nu har jag äntligen hittat den. Bakade den igårkväll (då kunde den inte ätas, då den var alldeles för rinnig - vilket är meningen) och nu idag skar jag upp den och den var sååå himla god. Perfekt konsistens, hög och fin och riktigt god chokladsmak på den. Dessutom krispig på ytan, ett stort plus för det.

400 gram smör (inte margarin)
4 st ägg
5,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8-9 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 st nypor salt
Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll sedan i äggen och det smälta smöret. Blanda ordentligt till en slät smet. Häll smeten i en form med avtagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 45-50 minuter. Låt kakan kallna ordentligt innan du lossnar den från formen - det vill säga över natten, annars uppnår man inte den kompakta konsistensen.
Servera med lättvispad grädde. Muuuuuuums!