Godaste kålpuddingen
Är så mätt att jag håller på att spricka. Varför ska man alltid äta så mycket? Uuuusch. Idag fick det bli kålpudding (igen!), det är ju så billigt med vitkål nu, så det åkte ner i vagnen när jag handlade sist. Först tänkte jag göra stuvad vitkål och köttbullar till middag, men det fick bli en god kålpudding istället. Denna gången testade jag ett nytt recept och det var faktiskt mycket godare än det andra jag har lagt in här tidigare.

1 st vitkålshuvud, litet
500 gram fläskfärs
1,5 dl grädde
2 msk kalvfond
0,5 dl kallt vatten
0,5 st gul lök
3 msk ströbröd
1 msk soja, kinesisk
sirap till vitkålen
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Strimla vitkålen i lagom stora bitar. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek kålen mjuk. Tillsätt sirap. Se upp så att det inte bränner fast! Lägg färsen i en bunke och tillsätt soja, grädde, fond, salt och peppar. Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och vatten. Arbeta ihop smeten. Rör ner en tredjedel av kålen i färsen. Toppa med resten av kålen. Ställ in formen i ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera kålpuddingen med kokt potatis, lingon och gräddsås.
Detta kan ju pantoffel-mannen laga imorgon!! Perfekt för han! : ) Men det är faktiskt gott med kålpudding. Men kycklingrätten gjorde jag idag och ni som inte provat..GÖR DE VA!