Persiljejärpar

Dagens middag fick bli husmanskost igen - persiljejärpar med gräddsås, kokt potatis och brysselkål. Riktigt gott! Påminner ju väldigt mycket om köttbullar, fast med lite smak av persilja också.
 
 
500-600 gram blandfärs (eller kalvfärs)
1 st ägg
1,5-2 dl kaffegrädde eller mellangrädde
1 dl ströbröd
1 st riven gul lök
1 dl hackad persilja
salt och peppar
 
Låt ströbrödet svälla i grädden en stund. Blanda sedan alla ingredienser till färsen. Rör den smidig och forma till små järpar. Stek järparna på medelhög värme tills att dom är helt genomstekta.
 
 
 
Gräddsåsen har ni ju redan fått recept på sedan innan, men här kommer det igen för den som vill ha. Den är suuupergod.
 
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1-2 msk svartvinbärsgelé
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
salt och vitpeppar
 
Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra 5 min och smaka av med salt och peppar.
 
Mamma

Ser verkligen gott ut! Och det tyckte nog Ebba med efter den rapen! : )