Leilas sega kladdkaka

Den 4/10 - Kanelbullens dag idag, har inte orkat baka (än!) några kanelbullar idag men funderar faktiskt på att sätta igång ett bak nu. Haha! Blev genast sugen på nybakade och saftiga bullar med ett glas mjölk till. Finns det något godare? Får se om det blir något efter detta inlägget. Tänkte bjuda på ett recept från Leila, hennes sega och kladdiga kladdkaka.
 
 
Nästa gång jag ska göra kakan, tänker jag nog dubbla receptet. Så gör det ni också, tror att den hade blivit mycket bättre då.
 
50 gram smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 gram mörk choklad
 
 
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Smörj och bröa en form (med kokos eller ströbröd) med avtagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen och strö över hackad choklad. Grädda kakan i cirka 25 minuter. Servera med en klick vispad grädde och bär.