Krämig kycklingsoppa
En lättlagad och krämig kycklingsoppa med sting i. När jag hittade receptet läste jag att det var den gooooodaste soppan dom någonsin ätit och fått 4/5 stjärnor i betyg. Vet inte helt om jag kan hålla med om det. Visst var den god, men om det är den godaste soppan ever, det håller jag nog inte med om. Jag har smakat (och gjort!) godare soppor. ;) Men den är helt klart värd att testa i alla fall.

2 st kycklingfiléer, ca 250 g
1 st äpple
1 st gul lök
1-2 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
1 tsk salt
1 st äpple
1 st gul lök
1-2 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
1 tsk salt
½ tsk cayennepeppar
½ dl hackad persilja
½ dl hackad persilja
Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker, cayennepeppar och salt. Strö över persilja och rör om.
Servera soppan med vitlöksbröd.
Hade din far gillat! : )