Klassiska chokladbollar

Klassiska chokladbollar blev gårdagens bakning. Godast blir dom med kokos på, men min kära pojkvän föredrar dom rullade i pärlsocker istället. Usch, säger jag till det. ;) Blir alldeles för mycket socker för min smak, sen knastrar det så mycket också. Nej, kokos ska det vara.
 
 
200 gram smör
2 dl socker
6 dl havregryn
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk oboy
4 msk kallt kaffe
 
kokos eller pärlsocker
 
Blanda alla ingredienser i en bunke, förutom kokos/pärlsocker och kaffet. Tillsätt kaffet och blanda ihop till en smet. Forma smeten till bollar och lägg dom på ett fat. Rulla sen bollarna i antingen kokos eller pärlsocker. Låt dom stå kallt en stund innan dom serveras.
 
 
Vem kan motstå en sån här smarrig chokladboll? ;) Imorgon funderar jag på att göra en gryta, en fransk gryta som ska koka lääänge, länge! Men jag får se om tiden räcker till, känner att jag måste bort till huset och riva tapeter och städa undan lite. Har slöat dom senaste dagarna.
 
Mamma

Var får du din energi i från när det gäller mat och bak? Hahaha

Bland bakverk och kastruller

Klassiska chokladbollar är alltid chokladbollar. Jag gör oxå mina med oboy i. Tycker det blir för kraftig smak med bara kakao.
Tycker båda varianterna är goda med kokos och pärlsocker. Sonen föredrar pärlsocker så jag brukar jag göra hälften var!!

Svar: Ja, samma här. Min pojkvän vill bara ha med pärlsocker, så det får bli hälften var här också. ;)
ljuvligmat.blogg.se