Frasig pankopanerad torsk
Jag har fått lite dille på torskrygg, tror jag. Blir minst en gång i veckan nu förtiden. Men det är ju så gott! Idag testade jag ett grövre ströbröd, ett som heter pankoströbröd, det är ett asiatiskt ströbröd som blir väldigt frasigt och gott på fisken. Testa det om ni inte har gjort det förr. Förra veckan panerade jag fiskfiléer i just det ströbrödet. Blev riktigt gott.

3-4 st torskryggfiléer
1,5 dl pankoströbröd
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta
2-3 msk hackad persilja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull och tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Pensla fisken med smöret. Krydda med salt och peppar. Stek panko gyllenbrunt i en stekpanna med lite olja, cirka 2-3 msk räcker. Finhacka persiljan och tillsätt i stekpannan när ströbrödet blivit gyllenbrunt. Fördela smulet över fisken. In i ugnen i cirka 10-15 minuter.

Servera med kokt potatis, ärtor och kall sås.
Pancopanerad fisk är så gott. Jag har gjort pancopanerad lax som jag friterat. Blev supergott!!