Nyttigt filmjölksbröd

Det har tyvärr inte blivit något morotsbröd bakat än. Jag har helt enkelt inte haft tid till det på morgonen, då det tar sin lilla tid att baka. ;) Så igår fick det bli detta lättbakade filmjölksbrödet till frukost, som verkligen blev så gott! Bästa filmjölksbrödet jag har bakat faktiskt. Riktigt saftigt blev det och god smak. Perfekt att slänga ihop till söndagsfrukosten, då det inte behöver någon jäsning - dock tar det sin lilla tid i ugnen.
 
 
4 dl vetemjöl
4 dl fullkornsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frö, t ex solrosfrö, linfrö och pumpafrö
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl matolja
0,5 dl brödsirap
1 liter filmjölk
 
Blanda vetemjöl, fullkornsmjöl, rågsikt, bikarbonat, frö och salt i en stor bunke. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Häll smeten i smorda avlånga formar. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 90 minuter. Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dom på galler.

Låt bröden svalna något innan du skär upp dom. Servera med en god ost och marmelad.

Mamma

Du är en riktig bagar unge du! : )