Spaghetti Carbonara

Efter en 5 kilometers runda i skogen, tyckte jag att jag var värd en god och "flottig" pastarätt till kvällsmat. Det fick bli en riktig klassiker. Spaghetti Carbonara är en krämig och god pastarätt, som lagas med bacon, grädde, ägg och parmesan. Vem som helst kan laga denna rätten, så sätt igång! ;)
 
 
400 gram pasta
2 pkt bacon
3 dl grädde
3 st äggulor
2 dl parmesanost, riv den själv
1 st vitlöksklyfta
peppar och lite salt
persilja
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir lite knaperstekt och löken genomstekt. Vispa under tiden ihop äggulor, grädde, pressad vitlök och riven parmesanost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med lite salt. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
 
Servera direkt!
Mamma

Denna är min favorit!! Svälj.......................

Nathalie

Gott och lätt! Perfekt:)