Saftigt filmjölksbröd

Lättbakat och fiberrikt matbröd. Du behöver bara en bunke och slev, sen är det klart på 5 minuter. Ja, om du bortser från gräddningstiden i ugnen som är på en timme. Men det är väldigt enkelt att slänga ihop! Och ja, som ni har märkt så struntar vi i LCHF-metoden när det gäller bröd. Kan inte leva utan det helt enkelt! ;)



Till ett bröd behöver du.

3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 1/2 dl lingonsylt
1/2 dl sirap
3 dl filmjölk
sesamfrön
solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt lingosylt, sirap och filmjölk. Arbeta snabbt ihop degen ,annars blir den seg. Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 ½ L. Släta till ytan. Strö över sesamfrön och solrosfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Stjälp upp brödet ur formen och låt det kallna på galler på galler under bakduk.
Mamma

Ser väldigt gott ut!!