Marängtårta med jordgubbar

Här kommer lite mer mat från midsommarafton, även denna blev väldigt lyckad och omtyckt. Alltid lika kul när folk gillar det man gör. Denna tårtan blev faktiskt riktigt, riktigt god. Bottnarna är av maräng med nötter, mellan bottnarna hade jag vispgrädde och som topping hade jag spritsad grädde, jordgubbar och lite mandel, som inte syns på bilderna, då jag tog på det efteråt. Vi var 10 personer som åt igår och jag hade gjort två tårtor som skulle räcka till 24 personer. Det blev lite mindre än en halv kvar. Det måste vara ett bra betyg, haha!
 
 
Till en tårta behöver du följande.
 
3 st marängbottnar, med eller utan nötter
5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
hyvlad mandel
choklad, t ex Noblesse (jag hade choklad från bageriet)
 
Lägg en klick grädde på fatet du ska ha tårtan på, så att bottnarna sitter fast och inte glider. Lägg därefter på en marängbottnen och sedan vispgrädde, cirka 1 cm högt, marängbottnen, vispgrädde, marängbottnen. Sedan "klär" du hela tårtan med vispgrädde och spritsar vispgrädde runt om hela tårtan. Sätt chokladen runt. Toppa med jordgubbar eller andra bär och frukter.
 
Tårtan ska göras samma dag som den ska ätas.
Mamma

Riktigt fina Gittan, tror du får ta hand om tårt avd!! : )
Synd man inte fick smaka......

Mamma

Du får lära bagarna detta recept, fint att ha i butiken. Kallar vi den Maräng Madelene tårta!!