Godaste köttbullarna!

Hela eftermiddagen har jag stått och rullat köttbullar inför midsommar imorgon. 2,5 kg köttfärs blev det allt i allt, tror det blev cirka 130 köttbullar, haha. Kanske lite väl mycket färs att stå och rulla och steka, men muuums, vad goda dom blev. Saftiga och smakrika, perfekta köttbullar helt enkelt. Detta är verkligen det BÄSTA receptet. Vill man så kan man "steka" köttbullarna i en långpanna i ugnen istället, då slipper man stekoset och det går faktiskt lite fortare. Men jag valde att steka dom i stekpannan.
 
 
ca 600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
1-2 tsk kalvfond, helst Knorrs
salt & peppar
smör – att steka i
 
Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. Riv under tiden löken och häll ner i ströbrödsblandningen. Tillsätt kalvfonden. Salta och peppra efter tycke och smak. (Jag tog cirka 1,5 tsk salt och 1 tsk peppar). Forma till små bollar och lägg på en våt skärbräda.
 
 
Stek på ganska hög värme så köttbullarna får en fin yta. Därefter på medelhög värme tills att dom är helt genomstekta.
 
 
Ska inte köttbullarna ätas till midsommar, är det väldigt gott att servera kokt potatis, löksås eller brunsås och lingonsylt till. Sååååååå gott!
 
 
Mamma

Var blev korven med den goda räksalladen av???? Hahahahaha
Det är mitt recept på köttbullar du tagit, utom kalvfond då. Nästan....Trevlig midsommar på er! Puss