Chili con carne

En god och smakrik chili con carne. Vill man hellre ha vita bönor istället för kidney bönor går det lika bra. Men smaken är väldigt lika varandra. Servera med en klick créme fraiche och vitlöksbröd.



1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st paprikor
1 burk kidneybönor, 400g
500 g köttfärs
½ dl tomatpuré
400 g krossade tomater
2 msk chilisås
1 dl matlagningsgrädde eller mellangrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
1-2 tsk starkt paprika- eller chilipulver

crème fraiche till servering

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Sila och skölj bönorna noggrant. Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör. Tillsätt krossade tomater, grädde, chilisås, paprika, bönor, salt, peppar, och paprika- eller chilipulver. Låt småputtra i ca 10 minuter. Servera med en stor klick crème fraiche och eventuellt lite sallad.

Mamma

Precis vad vi ska ha idag!!! Men vita bönor i då. Då vill inte du komma?