Blomkålsstuvning

Här får ni ett recept på en god blomkålsstuvning som är väldigt enkel att göra. Till stuvningen hade vi panerad torskfilé och ärtor. Riktigt gott! Jag använde mig av Findus frysta torskfilé (upptinad), men vill man kan man lika bra använda sig av färsk torskfilé eller varför inte torskryggfilé om man vill lyxa till det lite extra. Det blir bara en bild på själva blomkålsstuvningen, då fisken inte gjorde sig så bra på bild idag. ;)



(4-5 port)
2 st blomkålshuvud
3 msk smält smör
3-4 msk mjöl
4-5 dl mjölk
salt
peppar

Dela blomkålen i lagom stora bitar och koka tills det blir mjukt. Ungefär i 8 minuter. Låt blomkålen rinna av och svalna lite. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt koka upp och därefter småputtra någon minut. Det ska bli en jämn, lagom tjock, stuvning. Smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt ner blomkålen i stuvningen.

Servera med fisk eller stekt falukorv.
Mamma

Gott med blomkålsstuvning!! Men stackars Matte och ligga bredvid dig i natt..........; )

Madde

Haha, nej! Det är det bästa han vet, att ligga bredvid mig!!! ;)