Knaprig blåbärspaj

Fick en hel låda med nyplockade blåbär av svämor igår. Fick frysa in lite, sen hade jag resten till denna goda blåbärspajen jag bakade imorse. Var på besök hemma hos Jenny och dom innan, så dom fick också smaka den med lite lättvispad grädde till. Muuums!
 
 
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl flytande margarin
blåbär som blandas med lite strösocker
ljus sirap

Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan i flytande margarin och blanda. Fyll pajformen med lite av smuldegen och fyll sedan på med blåbär. Häll sedan på resten av smuldegen och avsluta med att ringla över ljus sirap.

Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 min. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde. Vill man ha kakan lite sötare kan man blanda ner lite strösocker i smuldegen. Mängd väljer du själv. Men skulle tro att 0,5 dl blir lagom.

Mums.

Pappa

Varför fick inte vi smaka??????
Fy skam
Den ser god ut ( dreglar)