Gaeng Ped - röd thaicurry
Kvällens middag blev "Gaeng Ped", thailändsk röd curry gryta. Älskar thailändsk mat, och då ska det vara riktig thailändsk mat - finns inget godare. När man är i Thailand finns det så hiiimla mycket olika currygrytor att välja mellan, grön, röd, gul. Ja, allt! Sen finns det en stående favorit "Phad thai" - stekt ris eller nudlar med kyckling och grönsaker. Det är sååå gott, och finns överallt i Thailand för bara några få kronor. När vi var i Thailand sist, tror jag att vi betalade 12 kr för en stor tallrik "Phad thai". Galet! Ska nog prova att göra det en dag. Men det är nog svårt att få det lika bra som thailändarna själv. Samma sak med denna grytan jag gjorde idag, det blir aldrig som när thailändarna gör den. Det måste vara något speciellt dom använder sig av. Men det blev väldigt gott ändå och smakade nästan som riktig thaimat. ;)

Så här gjorde jag:
1-2 burkar kokosmjölk
4-5 st kycklingfiléer
1 st snackpaprika eller vanlig paprika
150 gram haricot verts
1-2 st citrongräs
½ röd chili
2-3 msk fiskolja (används istället för salt)
1 msk socker
4-5 msk röd currypasta
1 msk matolja
Skär kycklingfilén på längden i lagom stora bitar. Dela paprikan i ganska stora bitar. Koka kokosmjölken tillsammans med röd currypasta och rör om. Tillsätt fisksås och socker. Lägg i kycklingfilén när det har kokat upp. Låt koka tills kyckligen är klar. (Det går ganska fort). Lägg i grönsakerna när kycklingen är klar. Koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av!