Korvstroganoff
Nu har vi äntligen kommer på plats i huset! Riktigt skönt är det. Vi har dock inget internet fortfarande, men ska sätta mig ner och beställa det idag, tänkte jag. Så förhoppningsvis har vi internet till nästa vecka? Då ska jag äntligen börja blogga igen! Har massa recept liggandes som ska provlagas. ;) I veckan gjorde jag denna goda och krämiga korvstroganoff till middag. Denna gången hade jag makaroner till, men det är så mycket godare med jasminris.

1 st falukorv
1 st gul lök
5 dl matlagningsgrädde
1 burk krossade tomater - god sort, t ex Muttis
2-3 msk tomatpuré
1 tsk ketchup
1 tsk soja, kinesisk
salt och peppar
chilipulver
persilja (kan uteslutas)
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i bitar och hacka löken. Fräs korven i smör i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt grädde, krossade tomater, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter. Smaka av med lite ketchup, chilipulver, salt och peppar. Toppa med persilja och servera tillsammans med ris (eller makaroner).
Muuuums, mums!