Banankaka med choklad

Jag älskar banankaka, det är så gott! Idag testade jag ett nytt recept med hackad choklad och även lite smält choklad, som man ringlar ovanpå kakan. Jämfört med den andra banankakan jag brukar baka, är denna mer mild i smaken och har en mild smak av banan och påminner faktiskt mer om en vanlig sockerkaka, dock mycket saftigare! Servera kakan med vispad grädde.
 
 
100 gram smör
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
2 st mogna bananer (gärna övermogna och bruna)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
100 gram choklad, hackad
50 gram choklad, att smälta till dekoration
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Mosa bananerna och tillsätt dessa. Blanda dom torra ingredienserna och blanda ner under omrörning. Tillsätt mjölk och smält smör. Hacka chokladen och häll i den i smeten. Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 40 min. Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig.
 
 
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Smält chokladen och ringla den över kakan. Låt stå kallt i kylen en stund. Servera med en stor klick vispgrädde.
 
Mamma

Den va jätte god Gittan men var va grädden? Får ta med en bit till Stefan imorgon! : )

Linba

Åh va gott det ser ut :-) får inte visa det för mannen min annars äter han upp allt om jag bakar en banankaka hehe..trivs ni i huset?

Madde

Hej Linda!

Haha. Du får baka en i smyg, så får du och barnen äta upp den. :) Ja! Vi trivs jättebra. Nu är det allt det roliga kvar - inredningen! :)