Skaldjur och västerbottenpaj

Igår frossade vi i skaldjur. Mattias åt (50 st!!!) kräftor och jag åt räkor. Till det hade vi västerbottenostpaj, aioli och sallad. Mums! Pajerna blev jättegoda, gjorde två stycken mini pajer. Dock "fuskade" jag med pajskalet. Köpte Hattings färdiggjorda pajskal och gjorde själva fyllningen bara. Väldigt smidigt och goda var dom också. Så ett tips om ni inte orkar eller har tid att göra själva degen, köp Hattings färdiga pajskal. ;)
 
 
Vill ni göra pajskalet själv, behöver ni detta.
 
degen:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 gram smör
 
fyllning:
3 st ägg
2 dl mellangrädde
2,5 dl riven västerbottenost
salt och peppar
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör i vattnet. Arbeta till en smidig deg. Ställ in i kylen i 15 min. Tryck ut degen i en form. Förgrädda skalet i cirka 10 min. Rör ihop grädde, ost och ägg till en sås. Smaksätt med salt och peppar. (Jag tog 1 tsk salt och 1 krm peppar). Häll fyllningen i pajskalet/pajskalen.
 
 
Grädda i cirka 25-35 minuter. Pajen ska få färg, men inte vara helt fast i mitten, den stannar till sig när den har svalnat lite. Servera pajen med räkor, creme fraiche, finhackad rödlök och lite dill. Muuuuums!
 
Nathalie

Vilken lyxmat en torsdag! :) Älskar skaldjur sååå gott. Smidigt med dom pajskalen!

Mamma

Men Gittan vad gott!!! Som ni festar till det!! Har du inte mitt telenr???

Mamma

Hur fan kan man äta 50 Kräftor????????????

Madde

Det är en hungrig påg!!! ;)

Anonym

Vilket läge och inställningar har du när du fotar dina fina bilder =)

Madde

Anonym: Jag kör alltid på manuellt läge. Sen zoomar jag in och fokuserar på det jag vill fokusera på. :-)

Anonym

ok men ändar du inte bländarvärdet och slutartiden ngt?

Anonym

ok men ändar du inte bländarvärdet och slutartiden ngt?

Madde

Anonym: Jo, det gör jag! Det finns en liten guide här om du vill ha info. http://www.wettdinho.se/blog/2010/02/22/lar-dig-allt-om-blandare-slutartid-och-iso/