Skaldjur och västerbottenpaj
Igår frossade vi i skaldjur. Mattias åt (50 st!!!) kräftor och jag åt räkor. Till det hade vi västerbottenostpaj, aioli och sallad. Mums! Pajerna blev jättegoda, gjorde två stycken mini pajer. Dock "fuskade" jag med pajskalet. Köpte Hattings färdiggjorda pajskal och gjorde själva fyllningen bara. Väldigt smidigt och goda var dom också. Så ett tips om ni inte orkar eller har tid att göra själva degen, köp Hattings färdiga pajskal. ;)

Vill ni göra pajskalet själv, behöver ni detta.
degen:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 gram smör
fyllning:
3 st ägg
2 dl mellangrädde
2,5 dl riven västerbottenost
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör i vattnet. Arbeta till en smidig deg. Ställ in i kylen i 15 min. Tryck ut degen i en form. Förgrädda skalet i cirka 10 min. Rör ihop grädde, ost och ägg till en sås. Smaksätt med salt och peppar. (Jag tog 1 tsk salt och 1 krm peppar). Häll fyllningen i pajskalet/pajskalen.

Grädda i cirka 25-35 minuter. Pajen ska få färg, men inte vara helt fast i mitten, den stannar till sig när den har svalnat lite. Servera pajen med räkor, creme fraiche, finhackad rödlök och lite dill. Muuuuums!
Vilken lyxmat en torsdag! :) Älskar skaldjur sååå gott. Smidigt med dom pajskalen!