Pannbiff med lök
Husmanskost är nog det allra godaste när det kommer till mat egentligen, fast ibland är det väldigt gott med t ex thaimat eller mexikanskt också. Idag blev det smarriga pannbiffar med väääldigt mycket lök, hemmagjord potatismos, gräddsås och lingonsylt. Slurp!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3538510/images/2012/dsc_0027_50391e51ddf2b320ce0050ee.jpg)
600 gram blandfärs
2 st medelstora gula lökar
3 st kokta potatisar
0,5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk kalvfond
salt och peppar
2 st medelstora gula lökar
3 st kokta potatisar
0,5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk kalvfond
salt och peppar
2 st stora gula lökar
en nypa socker
en nypa socker
Skala dom medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
Blanda smeten med färsen och kalvfond. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet. Skala dom stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Forma 10-12 st fina pannbiffar och stek dom sakta i smör och lite olja tills dom är knaprigt gyllenbruna. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
Detta smaka jätte gott! Slurp! Tack för god mat idag!