Kantarell- och champinjongryta
Dagens middag blev en krämig och god gryta med smak av svamp. Jag använde mig av den goda kantarellen, champinjoner och fläskfilé. För att få fram svampsmaken lite mer, använde jag mig av kantarellfond och creme fraiche med smak av kantarell och cognac. Väldigt gott och höstigt, passar bra en regnig eftermiddag som denna. Annars en dag i höst när det är lite kallt och ruggigt ute. ;)

Detta behöver ni till grytan.
1 st fläskfilé eller fläskytterfilé
1 st lök
150 gram kantareller
200 gram champinjoner
1 st burk creme fraiche kantarell & cognac
5 dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
1-2 msk kantarellfond
cayennepeppar
salt och peppar
Hacka löken och skär svampen i lagom stora bitar. Fräs detta i lite smör tills löken mjuknar något. Lägg sedan åt sidan. Skär köttet i lagom stora bitar och bryn i en stekpanna. Häll på matlagningsgrädde, creme fraiche, soja, fond och kryddor. Låt puttra tills köttet är genomstekt. Servera med ris och sallad.
Den smaka nog inte helt fel va? Lite potatis i? Eller va sajer du Gittan? Tror du hade gillat min falukorv idag! : )