Chokladkaka med tosca

Efterrätten jag gjorde igår var en kladdig chokladkaka med kokostosca. Sååå himla god! Kokostoscan blir så knaprig och god, och kakan är lite roligare att bjuda på än en vanlig kladdkaka. Servera kakan med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
 
 
Till kakan.
 
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
5-6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
 
Och till toscan behöver du...
 
40 gram smör
100 gram riven kokos
3/4 dl socker
1 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ner resten av ingredienserna till kakan. Häll smeten i en rund form med avtagbar botten. Lägg ett bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15 min. Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 min.
 
 
Låt kakan kallna i kylskåpet några timmar, då blir den som bäst och toscan blir riktigt krispig. Kakan går bra att göra dagen innan den ska ätas, då den bara blir godare och godare efter flera timmar i kylskåpet. ;)
 
Lycka till!
Mamma

Amen det vattnas i munnen!!!!!!!!!!Hoppas där står en bit sån i din kyl ti mi!!

Nathalie

Mmmm. En klar favorit!