Thailändsk fiskgryta

Ledig dag och Leon vilar middag för ovanlighetens skull, så jag tänkte passa på att blogga lite om gårdagens middag som blev så himla god! Gillar du thaimat kommer du älska det här. Smakrik fiskgryta med bl.a curry, ingefära, sambal oelek, torskfilé, pak choi och limeblad. Sååååå gott! Serveras tillsammans med ris. 
 
 
THAILÄNDSK FISKGRYTA:
(4 port)
 
1 gul lök
1 pak choi
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk gul curry
1 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk, 400 ml
600 gram torskfilé
1 lime, saften
1 dl naturella cashewnötter
1 msk limeblad
1-2 tsk torkad koriander
salt och peppar
 
Skala och hacka lök grovt. Skölj och dela pak choi i lagom stora bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i sambal oelek, ingefära, curry och tomatpuré. Låt fräsa en stund. Häll sedan ner kokosmjölken och pak choi. Låt sjuda ca 5 min. Skär fisken i bitar (inte för smått) och lägg ner dom i kastrullen. Låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Smaka sedan av med limesaft, limeblad, koriander, salt och peppar. Tillsätt cashewnötterna mot slutet och rör om. Servera direkt! 
 
Smaklig spis!