Klassisk italiensk bolognese

En klassisk bolognese är svårslaget enligt mig. I alla fall när det kommer till husmanskost. I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra. Kom ihåg att koka den länge och låt den gärna stå i kylen över natten så blir den ännu godare. Servera med spaghetti och parmesanost.
 
 
KLASSISK ITALIENSK BOLOGNESE:
(4-5 port)
 
500 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
2 stjälkselleri
1 förpackning krossade tomater
2 dl vatten (eventuellt mer)
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
1 msk torkad timjan
salt och peppar
 
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka morot och selleri fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färsen tills den är helt genomstekt. Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare någon minut. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, vin, tomatpuré och köttbuljongtärning.
 
 
Låt koka upp och tillsätt sedan lagerblad, timjan, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 1,5-2 timmar. Rör om då och då. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. 
 
 
Smaka av och servera tillsammans med nykokt spaghetti och parmesanost. 
 
Mamma

Den är jätte god 😜👍👍