Stekt torskrygg med potatis- och broccolimos

Torskrygg är väl något av det godaste man kan äta? Allra helst äter jag den så här, men det går minst lika bra att steka den som den är med bara lite salt och peppar, serverat med en god potatis- och broccolimos. Mums! Som sås hade jag lite kaffegrädde, gott och enkelt! 
 
STEKT TORSKRYGG MED POTATIS- OCH BROCCOLIMOS:
4 port
 
900 gram mjölig potatis
1 stånd broccoli
1 grönsaksbuljongtärning
vatten 
0,5-1 dl kaffegrädde
salt och vitpeppar
 
600 gram torskrygg
2 msk smör 
salt och peppar
 
Skala och koka potatisen tillsammans med buljongtärningen. Skär broccolin i bitar och låt den koka med potatisen mot slutet. Häll av vattnet/buljongen. Mosa potatisen och broccolin med potatisstöt. Tillsätt lite buljong i taget, kaffegrädde och vispa till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra torskryggen. Stek den i smör i ca 5 min/sida. Servera med moset och evenutellt lite kokta grönsaker.
 
Använd gärna en ekologisk broccoli till moset, både känns och smakar bättre. ;) 
 
 Hoppas det ska smaka!