Kolakakor

Jättegoda och lättbakade kolakakor som gillas av dom flesta! Med en blandning av smör, socker och sirap får kakorna en seg och knaprig konsistens på samma gång. Gott till kaffet! 
 
KOLAKAKOR:
 
100 gram smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk ingefära, mald
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt sirapen. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt i bunken. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och rulla ut den till längder lika långa som plåten. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom lite. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Skär längderna i sneda, ca 3 cm breda bitar, medan dom fortfarande är varma. Låt sedan svalna helt.
 
Förvara kakorna i en glasburk med lock. En vanlig kakburk går naturligtvis också bra. Då håller dom sig krispiga och goda!