Stuvade makaroner med köttbullar

Idag blev det riktig husmanskost till middag - nämligen stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar. Så gott! Stuvade makaroner är ett snabblagat tillbehör till tex stekt falukorv eller köttbullar. Godast blir det om man stuvar makaronerna genom att hälla dom i kokande mjölk och koka tills dom är mjuka. Smaksätt stuvningen med svartpeppar, salt och muskotnöt. Perfekt vardagsmat för både stora och små!
 
 
STUVADE MAKARONER MED KÖTTBULLAR:
4 port
 
1 liter standardmjölk
5 dl makaroner
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm muskotnöt
 
Koka upp mjölken. Tillsätt makaroner och salt. Koka under omrörning på svag värme i ca 20-25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Smaka av med peppar och gärna muskotnöt.
 
Köttbullar:
 
500 gram blandfärs
0,5 dl ströbröd
0,75 dl gräddmjölk
1 ägg
1 gul lök
1 msk kalvfond
0,5 msk kinesisk soja
en nypa strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Blanda ströbröd, gräddmjölk och ägg. Låt svälla en stund. Riv löken på rivjärn och blanda tillsammans med övriga ingredienser i en bunke. Krydda med salt och peppar. Rulla till bullar (det blir lättare med lite vatten på händerna) och stek i en ordenlig klick smör eller margarin tills dom är helt genomstekta.
 
 
Jag toppade rätten med lite ärtskott, väldigt gott och fräscht! Annars är det gott att servera ketchup till. Hoppas det ska smaka!
 
Matilda Berlin

Nämen åh! Det var alldeles, alldeles för länge sedan jag åt det =)

Mamma

Vad gott det ser ut. Fina köttbullar. 😛

Iia

åh, vilka barndomsminnen. mormor lagade alltid "stulna" makaroner som min systers pojkar sa