Vaniljhjärtan

Det här var minsann inte det lättaste att baka. Få ingredienser men det krävs en hel del tålamod och det kan man ju inte säga att jag har. ;) Men dom blev fina ändå och smakade ljuvligt! Det svåra är att få degen så tunn som den ska vara, så det gäller att man är bra på att kavla när man ska göra dessa godingar.
 
 
200 gram rumsvarmt smör eller margarin
1,5 dl florsocker
5,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 st ägg
 
2-3 dl vaniljkräm
florsocker
 
Nyp ihop en deg av smör, florsocker, vetemjöl och salt. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen med plast på i ca 30-45 min. Värm ugnen till 200 grader. Ställ ut små hjärtformar på en arbetsbänk och mjöla dom lätt. Kavla ut 2/3 delar av degen på arbetsbänken till en 2-3 mm tjock degplatta. Rulla upp degplattan på kaveln och lägg den över dom uppställda formarna. Spritsa eller klicka i vaniljkrämen i formarna. Ställ formarna tätt och kavla ut resten av degen. Lägg degen över formarna. Tryck kavlen lätt mot formarna för att stansa ut dom och jämna sedan till kanterna. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakorna svalna något innan du tar ut dom från formarna. Låt dom svalna helt innan du pudrar på florsocker.
 
 
 
Muuuums!
 
Vardagsmat a la Jess

Det är helt klart ett pillegöra, men sååå värt det när de är klara och man får njuta av dem! :-D

Svar: Ja, så gott så gott. :)
ljuvligmat.blogg.se

Mamma

Ser jätte fina ut!!

Svar: Tack mor! ;)
ljuvligmat.blogg.se

Bagarn

Jätte fina hjärtan vem har lärt dig göra så fina? tror du har sneglat på din far.

Svar:
ljuvligmat.blogg.se

Ella

De blev ju perfekta!!

Svar:
ljuvligmat.blogg.se