Budapestlängd
Budapestrulle, Budapeststubbe eller Budapestlängd - ja, det finns många namn för denna godsaken. Dom flesta vet säkert vad en Budapestlängd är, men för er som inte vet så är det ett bakverk som består av nötmaräng, vispgrädde och mandariner. Väääldigt gott, om ni frågar mig. Vad tycker ni själva, är det något ni brukar köpa om ni går på café/konditori? Eller vad gillar ni bäst när det gäller bakelser och tårtor?
(2 st längder)
6 st äggvitor
3 dl strösocker
100 gram mixade hasselnötter
4 msk marsanpulver
3-4 dl vispgrädde
1 st burk mandariner
1 msk florsocker
50 gram mörk choklad, smält
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa i ca 20 sekunder. Mixa hasselnötterna och blanda dom med marsanpulver. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggsmeten. Fyll en spritspåse (med en tyll på 12-14 mm) med blandningen. Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper från ena långsidan till den andra. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-18 min. Vänd upp marängen på ett nytt bakplåtspapper när den är klar. Låt svalna! Vispa grädden och bred ut över marängen (ca 1 cm tjockt lager) och lägg sedan på mandarinerna. Rulla ihop tårtan (precis som en rulltårta) och garnera med smält choklad och florsocker.
Nu ska jag faktiskt ta mig en bit och titta på film! ;)
Den va vääldigt god!