Revbensspjäll med honung och ingefära

Mumsiga revbensspjäll med smak av honung, ingefära och vitlök. Det här receptet på honungsglaserade revbensspjäll är verkligen så gott! Saftigt, smakrikt och så goda. För att få revbenen riktigt möra ska du koka dom i någon timme innan du grillar dom - eller steka dom på låg temperatur i ugnen ca 3-4 timmar, som jag gjorde. Väljer du att koka dom går det något fortare - så har du bråttom väljer du att koka dom istället. Servera revbensspjällen med cole slaw och pommes frites.
 
 
1,5 kg revbensspjäll
2 gula lökar
1 dl flytande honung
1 dl kinesisk soja
2 msk ingefära (en bit på 4 cm)
2 msk råsocker
2 vitlöksklyftor
1 msk grillkrydda
1 dl chilisås eller ketchup
 
Sätt ugnen på 125 grader. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka ingefäran. Lägg revbenen i en ugnssäker form och lägg löken runt om. Blanda ihop honung, soja, ingefära, råsocker, pressad vitlök, grillkrydda och chilisås i en skål. Gnid in köttet med hälften av glazen. Täck formen med folie. Tillaga mitt i ugnen i ca 3-4 timmar tills köttet är riktigt mört. Pensla revben med resterande glaze och grilla köttet runt om så att det får fin färg och knaprig yta.
 
 
 
 
 
Ett måste att grilla i sommar.
 
Tant Gul

Mm..det var faktiskt längesedan jag åt grillade revbenspjäll. Tack för tipset och påminnelsen. Ser jättegott ut!

Mamma

Revbensbjäll är väldans gott! Nu öser det ner här också! : (

Sanna

Amen jösses så gott!!

Svar: Yes, så gott! :)
ljuvligmat.blogg.se