Kladdiga brownies

Smarriga och kladdiga brownies som bara smälter i munnen. Kakan får mycket smak av choklad, då den innehåller både mörk choklad och kakao. Jättegoda att servera med en klick vispad grädde och bär - t ex röda vinbär (har en galet stor buske i trädgården fullt med röda och stora bär - perfekt att använda till efterrätter!) eller varför inte jordgubbar som är så goda nu. En klick grädde till är i alla fall ett måste. ;)
 
 
1 dl kakao
1,5 dl kokande vatten
60 gram mörk choklad
4 msk smält smör
1 dl solrosolja
2 ägg + 3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Vispa ihop kakao och vattnet i en bunke. Tillsätt den hackade chokladen och vispa tills du får en slät smet. Vispa i oljan och det smälta smöret. Tillsätt äggen, äggulorna och vaniljsockret. Vispa tills du har en slät och fin smet. Vispa till sist i sockret. Använd sedan en slickepott och vänd försiktigt ner mjölet i smeten. Försök att inte blanda för mycket - då kan kakan få en gummiliknande konsistens. Klä en ugnssäker form som är ca 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll sedan ner smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Ta ut kakan och låt den svalna något innan du skär upp den i bitar. Kakan blir godast om den får stå i kylen någon timme innan den ska ätas.
 
 
 
 
 
tjejen som älskar tatueringar

åh vad gottt :)

Jennie Benjaminsson

Ser otroligt goda ut! Och vilken fin blogg med superfina bilder du har! Kram /J

Svar: Tack så mycket. :) Vad kul att du har skrivit. Detsamma till dig, jättefin blogg med grymt fina bilder. Kram / M
ljuvligmat.blogg.se

selma

Kan man göra dem dagen innan, stoppa in dem i kylen och äta dem dagen efter? Blir dem lika goda då eller äckliga?

Svar: Godare! =)
ljuvligmat.blogg.se