Fröknäcke
Det här knäckebrödet är så gott! Bakade ett liknande för ett tag sedan, men det blev inte hälften så gott som detta. Fröknäcke kan göras på många olika sätt, vissa använder majsmjöl, andra mandelmjöl och någon olja av något slag. Jag valde att använda mandelmjöl och olivolja - blev så knaprigt och gott. Är du allergisk mot gluten är detta ett recept för dig - men även jättegott om du inte är det, precis som jag. ;)
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk linfrö
2 msk sesamfrö
3/4 dl solrosfrö
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokande vatten
1 msk flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom flingsalt och vatten. Häll över det kokande vattnet och rör om ordenligt. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla ut den så den blir riktigt tunn. Strö över flingsalt och grädda knäckebrödet i ca 60 min. Låt svalna något innan du skär upp det.
Så goda med massor av smör och ost!
Detta knäckebröd är så underbart gott. helt klart en favorit. Mysig och inspirerande blogg du har, hit skall jag allt titta in fler gånger : )