Fiskburgare

Dagens middag blev hemmagjorda fiskburgare. En snabblagad rätt och ett jättebra alternativ till vanliga hamburgare som man alltid annars gör. Jag använde mig av torskfilé men det går minst lika bra med laxfilé om man hellre vill ha det. Gör en hemmagjord dressing till och du har en jättegod middag. ;)
 
 
500-600 gram torsk eller laxfilé
1 st ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm cayennepeppar
 
ströbröd
1 st ägg
 
Mixa dom halvtinade fiskfiléerna med ägg, matlagningsgrädde, salt, peppar och cayennepeppar i en matberedare. Forma färsen (som är ganska så lös!) med blöta händer till fyra burgare. Pensla burgarna med ägg och vänd dom i ströbröd. Stek dom på medelvärme, tills dom har fått en fin yta och är färdiga. Blanda ihop dressingen och bygg ihop din burgare med valfria tillbehör.
 
 
3 dl gräddfil eller creme fraiche
0,5 dl hackad dill
1 msk majonnäs
salt och peppar
 
Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
 
 
Sofie Mumsfillibaba

Ser väldigt gott ut. Ska jag absolut testa. Har gjort fiskbiffar och fiskbullar några gånger. Väldigt gott!!

Mårtenssons kök

Kanongott och så lätt att kocka till, sånt gillas!