Kyckling i balsamsås med baconströssel

I fredags svängde jag ihop denna enkla men väldigt goda kycklingrätt med knaperstekt bacon och balsamvinägersås. Såsen består bara av några få ingredienser som balsamvinäger, grädde, kycklingfond och vitlök. Sååå gott! En perfekt rätt att bjuda på om man ska ha middagsgäster då den sköter sig själv i ugnen. Rätten går utmärkt att förbereda vilket är ett stort plus.
 
 
4 kycklingfiléer (gärna färska)
3-4 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk oregano
salt och peppar
140 gram bacon
färsk timjan (kan uteslutas)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med oregano, salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills dom får fin färg. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Blanda grädde, balsamvinäger, fond och vitlök i stekpannan där du stekte kycklingen.
 
 
Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 min. Strimla baconet och knaperstek i en stekpanna. Toppa kycklingen med baconet och klippt färsk timjan. Servera med ris eller pasta.
 
 
Smaklig spis!
sofie mumsfillibaba

Åhh...den där har jag gjort många gånger. Bacon- eller parmalindat funkar också. Såsen är en vinnare!

Svar: Ja, den är riktigt smarrig. :)
ljuvligmat.blogg.se