Kassler- och brysselkålsgratäng
En jättegod och mättande gratäng som passar utmärkt att ta med sig i matlådan nästa dag. Rätten är LCHF men vill man ha det ännu matigare kan man tillsätta lite ris direkt i gratängen eller servera vid sidan om. Jag tycker att det är ganska svårt att få tag i en bra kassler. Många är sega och har en gummiliknande konsistens och det är ju inte särskilt gott! Men nu har jag faktiskt hittat en riktigt bra och det är ICAS egna som är vinmarinerad. Så vill ni ha en bra kassler med god smak är det den ni ska köpa.
500 gram kassler
600 gram brysselkål (jag använde Findus frysta)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 gram körsbärstomater
3-4 dl vispgrädde
1 tsk torkad basilika (eller någon annan krydda)
salt och peppar
2-3 dl riven ost, gärna lagrad
Sätt ugnen på 225 grader. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten. Skär kasslern i tärningar. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i smör i en stekpanna. Tillsätt kasslern, brysselkål, tomater, grädde, basilika, salt och peppar. Låt koka upp och häll sedan över allt i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 min.
Hej Madelene. Detta här är helt något i min smak! Men ris till då såklart! Ska jag försöka göra imorgon! Tackar för tipset! : )