Bookmakertoast med bearnaisesås

Det här blev uuuunderbart gott! Kanske något att laga till helgen? ;) Bookmakertoast är en lyxig och varm macka med en bit grillat eller stekt kött som t ex ryggbiff, entrecote eller oxfilé, stark senap, tomat, äggula, riven pepparrot och sallad. Brödet man använder brukar oftast vara ett lantbröd som man steker krispigt i en klick smör. Då jag inte är så jätte förtjust i rå äggula och pepparrot valde jag att toppa min bookmakertoast med en stor klick bearnaisesås, finhackad rödlök och färsk timjan istället. Så himla gott - detta måste ni bara testa! ;)
 
 
2-4 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
600 gram oxfilé (4 stora skivor)
1 tomat
isbergsallad
bearnaisesås av god sort, t ex Lohmanders
0,5 rödlök
timjan eller persilja
salt och peppar
 
Krydda köttet med salt och peppar. Grilla eller stek köttet några minuter per sida. Låt köttet vila en stund i folie. Smörstek brödet i smör och pressad vitlök på båda sidorna så det blir krispigt. Strimla salladen, finhacka löken och skär tomaten i skivor. Lägg brödet på en tallrik. Toppa med sallad, tomatskivor, kött, en stor klick bearnaisesås, lök och timjan.
 
 
 
Det är gott att servera pommes frites till, gärna friterade.
 
 
Emma Ekman

Denna bookmakertoast ser grymt god ut, måste testa! :-)

Svar: Den var gaaalet god! :)
ljuvligmat.blogg.se