Oxrullader i gräddsås

Mums, vad gott detta blev. Saftiga oxrullader med en fyllning av bacon, purjolök och persilja i en god gräddsås. Älskar denna typen av mat. Lättlagat och passar lika bra en fredagskväll som måndagskväll. Blev en jättegod kombination av det salta i baconet och den söta i svartvinbärsgelén som serveras till. Så gelé är nästan ett måste till. Kokt potatis och broccoli är gott att servera som tillbehör.
 
 
8 skivor lövbiff
2 paket bacon (140 gram x 2)
1 purjolök
2-3 msk hackad persilja
salt och peppar
 
3-4 dl vatten
2 msk köttfond (eller buljongtärning)
1 msk kinesisk soja
3 dl vispgrädde
3 msk maizena redning
salt och peppar
 
Strimla bacon och purjolök. Fräs i en stekpanna med lite smör. Tillsätt persiljan och rör om, ställ sedan åt sidan och låt det svalna något.
 
 
Lägg ut köttet på en skärbräda, salt och peppra. Fördela fyllningen på köttbitarna och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare.
 
 
Bryn rulladerna på hög värme i en stekpanna. Häll på vatten, fond och soja i stekpannan, lägg i rulladerna och låt puttra 15 min, gärna under lock. Ta upp rulladerna ur buljongen. Häll i grädde och låt koka upp. När såsen kokar häller du i redning. Lägg tillbaka rulladerna och låt puttra ca 5-10 min. Ta bort tandpetarna och strö över hackad bladpersilja.
 
 
Servera med kokt potatis, broccoli och svartvinbärsgelé. 
 
Lena

Ser väldans gott ut!! Titta i er kyl idag, men inget kvar... : (

Svar: Haha, synd! ;)
ljuvligmat.blogg.se

Jessica

Har nyss hittat till din blogg och lär komma förbi fler gånger. Mycket fin :)

Oxrullader är dessutom lite bortglömda här i mitt kök, så tack för påminnelsen. Kommer minsann laga det väldigt snart.

Kram Jessica

Svar: Tack, vad snällt av dig!
Tycker absolut att du ska göra oxrullader snarast, det är ju så gott. Kanske du har ngn god fyllning att dela med dig av? :)

Kram / Madde
ljuvligmat.blogg.se