Minestronesoppa med parmesankräm

Gjorde en riktigt god och matig minestronesoppa till middag idag. Soppan toppades med en ljuvligt god parmesankräm gjord på matyoghurt och parmesanost. Soppa är kanske inget man lagar på våren, men det är ju trots allt torsdag (torsdagar = soppa när man gick i skolan!) och våren har väl inte riktigt kommit än, även om vissa dagar bjuder på 10 plusgrader och sol. Receptet har jag fått av min kära svägerska och bror. ;)
 
 
400 gram nötfärs eller blandfärs
140 gram bacon (1 pkt)
1 st morot
1 st palsternacka
1/4 vitkålshuvud
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
400 gram krossade tomater
1-1,5 liter vatten
1,5 st grönsaksbuljongtärning
100 gram spagetti
2 msk oregano
2 msk timjan
salt och peppar
 
2 dl matyoghurt
1 dl riven parmesanost (eller mer om du vill det)
 
Strimla morot, palsternacka och vitkål. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär bacon i mindre bitar. Fräs köttfärsen och baconet i lite smör i en stor gryta. Lägg i grönsakerna och tillsätt krossade tomater, buljongtärning, oregano, timjan och vatten. Låt koka i ca 20 min och smaka sedan av med salt och peppar. Lägg i pastan som du brutit i mindre bitar och låt koka tills pastan är mjuk. Blanda yoghurten med parmesanosten och servera tillsammans med soppan.
 
 
Hoppa inte över parmesankrämen, det blir så himla gott tillsammans med soppan.
 
 
Lycka till!
Mamma

varför ringer du inte när du lagar sånt gott? Är väl inte så svårt va?

Mårtenssons kök

En av våra favoritsoppor, låter som en väldigt god röra att klicka på, det får provas.

Hoppas helgen är bra!
Kramar

Svar: Det tycker jag absolut att ni ska prova och klicka på er soppa nästa gång. :)
Detsamma! Kram på er.
ljuvligmat.blogg.se