Äppelpaj

Gjorde ju en äppelpaj till efterrätt igår och den blev väldigt god. Speciellt nu när man kan använda sig av dom svenska äpplena, blir ju dubbelt så gott då! ;) Så passa på nu när äpplena är här.
 
 
Jag gör alltid dubbel sats av smuldegen, så detta behöver du till pajen:
 
250 gram smör
2 dl socker
6 dl vetemjöl
8 st svenska goda äpple
1 msk kanel
1 msk socker
 
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg. Smöra en pajform. Skala och dela äpplena i lagom stora klyftor. Lägg ner detta i formen och prudra lite lätt med kanel och socker. Fördela sedan smuldegen över äpplena. Grädda pajen i cirka 25 minuter.
 
Servera med en god vaniljsås!
 
Mamma

Det receptet använder jag också till in. Säkert mig du härmar! Har du litta svenska äpple i din nya trädgård?