Kyckling i jordnötssås

Så, äntligen (läs Niklas!) kommer här lite asiatisk mat i bloggen. Dagens middag blev kyckling i en krämig jordnötssås med smaker av chili, lime och vitlök. Det blev faktiskt riktigt gott! Hittade receptet på en annan blogg, men minns inte alls vad den heter! Strunt samma, tack för receptet i alla fall. ;) Maten gillades starkt av en hungrig och trött man som kom hem kl 19.30 idag efter 14 timmars jobb i både huset och på jobbet. Nu har jag tänt ljus och tänkte ge denna trötta mannen lite massage framför tv:n och "Hela Sverige Bakar" - det förtjänar han. ;)
 
 
4 st kycklingfiléer, i tunna strimlor
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 msk farinsocker (eller strösocker)
1 dl jordnötssmör crunchy
1 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st lime, saften
1-2 st röda chilifrukter, finhackade
1 tsk chilipulver
salt och svartpeppar
1 knippe salladslök, strimlat
 
Bryn kycklingen i lite smör. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver. Ställ åt sidan. Blanda kokosmjölk, vatten, buljongtärning, socker, jordnötssmör, lök, vitlök, chili, limesaft i en gryta. Låt koka upp och sjuda några minuter. Smaka av såsen med salt och eventuellt mer chili. Blanda ner kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Servera med jasminris. Strö över den strimlade salladslöken precis innan du serverar. Smarrigt värre!
 
Bland bakverk och kastruller

Det som är så gott!!!
Kommer ihåg när vi var i Thailand, kunde man köpa kycklingspett med jordnötssås i en påse (på matmarknad) för typ 3 kr.

Svar: Ja, det är helt sjukt! Samma med den där maträtten som du hade på din blogg i veckan, stekt ris i ananas. Galet billigt är det, och väldigt gott. Thailand är underbart. :)
ljuvligmat.blogg.se