Smörstekt räktoast

Igår åt vi jääättegoda räkmackor med smörstekt bröd till kvällsmat. Perfekt i sommarvärmen, med ett glas iskallt vatten och solen brännandes mot huden. ;)



Så här gör jag mina smörstekta mackor.

(till 4 skivor)

4 skivor formfranska
räkor, helst såna som du skalar själv
1 avokado
1 burk med romröra (jag köpte Falkeskogs, väldigt god och mild)
4 st ägg
sallad
smör
dill

Gör så här: Koka äggen i cirka 8-9 minuter. Skala räkorna. Riv av och skölj salladsbladen. Dela avokadon och skär den i avlånga bitar. När allt detta är gjort, lägger du i en stor klick med smör i stekpannan. Lägg ner dina brödskivorna och stek dom hastigt, tills att dom har fått en fin och krispig yta.

Lägg upp brödskivorna på ett fat och lägg sedan på sallad, ägg, avokado, romröra och tillsist räkorna. Toppa med dill.

Testa detta nu, ni kommer inte bli besvikna! ;)
Mamma

Vattnas i munnen!! Varför ringer du aldrig och bjuder??? Riktigtt gott ser det ut!!!!!!!

Nickan

Perfekt när vi har bestämt att äta räkor idag:) Fast vi ska nog ha det på nybakat danskt!!! lBlir nog inte så gott att steka?

Madde

Tror inte det är så gott att steks, nej! Ta ett GI bröd och stek det... Det är ju brödet som spelar stor roll!!!